16/05/2011

20 yıl sonra izleyeceğimiz bir Can Dündar belgeseli..

Emin olun, Bundan 20 yıl sonra yaşlanmış bir Can Dündar sesiyle AKP döneminin belgeselini seyredeceğiz. Gözümün önüne ve kulaklarıma geliyor dündarın sesınden her satırı bu belgeselin, her karesi sımdıden.
Önce sohbet evlerinden bahsedecek masumane, sonra ışık okullarından masumane, gemıcıklerden, yumurta sarısından, bır gecelık kanun operasyonlarından, imamın ordusundan bahsedecek, Türban ve mahalle baskısıyla devam edecek bu belgesel, acunmedyanın ve dizilerin uyuttugu ınsanlardan, filtrelenen internetten, Türkiyenin hortumlanan zenginliklerinden bahsedılecek, sonra hapse atılan gazetecilerle devam edecek o zaman hala ıcerde mı olacaklar bılemem ama belkı onlar da belgeselde yer alıp o gunlerı degerlendırecekler kendı agızlarından.

Genclerın yumurtalarla protesto ettıgı devlet bakanları tarafından mahkemeye verılen genclerı gosterecek. okyanusötesinden verilen emirlerin mahsulü kasetli mide bulandıcı linç politikalarından, sırtını saglama almıs, halkla artık alay eden AKP'li burokratlardan, OSYM ve bılımum skandallardan soz edecek Can Dundar.
AKP'nin refandumda evet aldıgı halde neden 9 ay sonra yapılacak genel secımlerı bekledıgı, MHP ve CHP kadrolarından kasetler ve binbir ayakoyunlarıyla kurtulup yenianayasayı kendi çıkarlarına göreyazmak ıcın MHP'nin barajaltında kalması ıcın elınden gelenı yapmasını orneklerıyle anlatacak bu belgesel. Cunku bu secımlerden sonra OCALANIN degerlı fıkırlerıne ve PKK doktrinine anayasada yer verilecek.12 hazıranda sandıktan cıkan sonucla AKP lıderlıgınde Turkıyenın kaderını belırleyen uc ısım nasıl bıraraya geldı olaylar sıralamasıyla aktaracak Can Dundar.
20 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda millet olarak sandıkta aldığımız bu kararlardan o uc kısıyı aynı karede, cıkar ucgenınde gorunce utanacağız, ben bundan eminim. Tıpkı şimdi geçmişte yapılan askeri darbelerden ve Menderesin idamından utandığımız gibi. Lutfen 12 hazıranda bugununuzu degıl gelecegınızı dusunerek oy verın. sonra pısman olmayın. Uyan Türkiyem!